JADŁOSPIS 12 20.11.2017-24.11.2017

JADŁOSPIS 12 20.11.2017-24.11.2017

 

Data

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

20.11.2017

1.płatki cynamonowe na mleku(gluten, mleko)

2. pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko)

3. wędliną

4. papryk

5. herbata owocowa

1. kasza manna z płatkami migdałowymi(gluten, mleko)

2. śliwka

1. zupa grochowa z kiełbasą(gluten, mleko)

2. spaghetti z sosem mięsno –pomidorowym i żółtym serem(gluten, mleko)

3. kompot owocowy

4. jabłko

Wtorek

21.11.2017

1.zacierka na mleku(gluten, mleko

2. pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko

3. jajecznica ze szczypiorkiem (jajko)

4.herbata z cytryna

1. jogurt owocowy( mleko)

2. ciastka owsiane(gluten)

3. marchewka

1. kalafiorowa z makaronem(gluten, mleko)

2. kotlet drobiowy panierowany(gluten, mleko, jajko)

3. ziemniaki z koprem

4. surówka z kapusty czerwonej

5. kompot owocowy

Środa

22.11.2017

1.płatki musli na mleku(gluten, mleko)

2.pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

3.ser żółty (mleko)

4.zielonym ogórkiem

5.herbata z cytryną

1. pączek z marmolada(gluten, mleko)

2.koktajl owocowy(mleko)

1. barszcz ukraiński

2. udko pieczone

3. marchewka z jabłkiem

4.ziemniaki z koprem

5. kompot owocowy

 

Czwartek

23.11.2017

1.płatki miodowe na mleku(gluten, mleko)

2 pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

3. sałatką rybną

4. serek twarogowy

5. papryka

6. herbata owocowa

1. serek homogenizowany( mleko)

2. jabłko

1. rosół z makaronem(gluten)

2. fasolka po bretońsku

3. bułka zwykła(gluten)

4. mandarynka

5. kompot owocowy

Piątek

24.11.2017

1.płatki ryżowe na mleku (mleko)

2. pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

3. pasztetem

4. pomidorem

herbata owocowa

1.placki z jabłkami(gluten, mleko,jajko)

2. kakao

1. zupa rybna

2. kopytka z polewą truskawkową(gluten, mleko)

3. sok jabłkowy

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie. Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe; 2. Skorupiaki i produkty pochodne; 3. Jaja i produkty pochodne; 4. Ryby i produkty pochodne; 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6. Soja i produkty pochodne; 7. Mleko i produkty pochodne; 8. Orzechy tj. migdały, orzech laskowe, orzechy włoskie, orzech nektarowa, orzeszki pekan , orzech brazylijskie, pistacje, orzech makadamie i produkty pochodne; 9. seler i produkty pochodne; 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne; 11. Łubin i produkty pochodne; 12. Mięczaki i produkty pochodne.

IDScode IT Professional Business Solutions.
Copyright www.idscode.com. All rights reserved 20XX.