JADŁOSPIS 3 18.09.-22.09.2017

JADŁOSPIS 3 18.09.-22.09.2017

 

Data

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

18.09.2017

Patki jaglane na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

serkiem twarogowym, zielonym ogórkiem herbata z cytryna

Bułka drożdżowa z masłem, kakao, kiwi

Zupa pieczarkowa(śmietana), gulasz drobiowy z warzywami, ryż, jabłko, kompot owocowy

Wtorek

19.09.2017

Płatki musli na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym, papryką, herbata z cytryną

Budyń czekoladowy, nektarynka

Zupa pomidorowa(śmietana) z makaronem, udko pieczone, ziemniaki z koprem, surówka z marchewki z porem, kompot owocowy

Środa

20.09.2017

Płatki cynamonowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, pomidor, herbata z cytryną

Grzanki z żółtym serem, kawa inka, winogrono

Zupa z czerwonej soczewicy, zapiekanka makaronowa z ketchupem, nektarynka,

kompot owocowy

Czwartek

21.09.2017

Płatki czekoladowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, wędliną, papryką, herbata z cytryną

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, pomarańcza

Zupa krupnik ryżowy, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki z koprem, mizeria, kompot owocowy

Piątek

22.09.2017

Płatki orkiszowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pomidorem, herbata owocowa

Kisiel z owocami, ciastka owsiane

Zupa rybna , naleśniki z twarogiem i polewa jogurtową, kompot owocowy, gruszka

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie. Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe; 2. Skorupiaki i produkty pochodne; 3. Jaja i produkty pochodne; 4. Ryby i produkty pochodne; 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6. Soja i produkty pochodne; 7. Mleko i produkty pochodne; 8. Orzechy tj. migdały, orzech laskowe, orzechy włoskie, orzech nektarowa, orzeszki pekan , orzech brazylijskie, pistacje, orzech makadamie i produkty pochodne; 9. seler i produkty pochodne; 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne; 11. Łubin i produkty pochodne; 12. Mięczaki i produkty pochodne.

IDScode IT Professional Business Solutions.
Copyright www.idscode.com. All rights reserved 20XX.