JADŁOSPIS 24 19-23.02.2018 r.

JADŁOSPIS 24 19-23.02.2018 r.

 

Data

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

19.02.2018 r.

Patki jaglane na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem

wędliną

zielonym ogórkiem

herbata z cytryna

Bułka drożdżowa z masłem

Herbata owocowa

gruszka

Zupa jarzynowa z makaronem(gluten)

MAKARON BEZGLUTENOWY

Pulpety w sosie śmietanowym(mleko, jaja, gluten)

MĄKA BEZGLUTENOWA

Buraczki czerwone

Kompot owocowy

Wtorek

20.02.2018 r.

Płatki czekoladowe na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

pasztetem

papryką

herbata z cytryną

Placki z jabłkami/mleko, mąka, jaja)

Mandarynka

Herbata owocowa

Zupa fasolowa

Gulasz drobiowy z warzywami(gluten)

MAKA BEZGLUTENOWA

Ryż biały

Kompot owocowy

Ogórek zielony

Środa

21.02.2018 r.

Płatki owsiane na mleku, (gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

serek topiony

pomidor

herbata z cytryną

Jogurt owocowy(mleko)

Wafle kukurydziane

kiwi

Zupa pieczarkowa

Kotlet schabowy panierowany(jaja, gluten)

MAKA I BUŁKA BEZGLUTENOWA

Ziemniaki z koprem

Kapusta z marchewka i jabłkiem

Kompot owocowy

Czwartek

22.02.2018 r.

Płatki cynamonowe na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko)

twarożek z miodem(mleko)

jabłko

herbata z cytryną

Kisiel z owocami

Chrupki kukurydziane

Zupa ogórkowa

Bitki wołowe(gluten)

MAKA BEZGLUTENOWA

Kluski śląskie(gluten, jaja)

KASZ JAGLANA

Ogórek kiszony

Kompot owocowy

Piątek

23.02.2018 r.

Płatki orkiszowe na mleku

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

pasta jajeczna(jaja)

pomidor

herbata z cytryną

Sałatka owocowa

Ciastka owsiane(gluten)

Zupa pomidorowa z makaronem(gluten)

MAKARON BEZGLUTENOWY

Filet rybny(gluten)

MAKA BEZGLUTENOWA

Ziemniaki z koprem

Rzepa biała z rzodkiewka i szczypiorkiem(śmietana)

Kompot owocowy

Mandarynka

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie. Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe; 2. Skorupiaki i produkty pochodne; 3. Jaja i produkty pochodne; 4. Ryby i produkty pochodne; 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6. Soja i produkty pochodne; 7. Mleko i produkty pochodne; 8. Orzechy tj. migdały, orzech laskowe, orzechy włoskie, orzech nektarowa, orzeszki pekan , orzech brazylijskie, pistacje, orzech makadamie i produkty pochodne; 9. seler i produkty pochodne; 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne; 11. Łubin i produkty pochodne; 12. Mięczaki i produkty pochodne.

IDScode IT Professional Business Solutions.
Copyright www.idscode.com. All rights reserved 20XX.