JADŁOSPIS 26 05.03.-09.03.2018 r.

JADŁOSPIS 26

05.03.-09.03.2018 r.

Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną i podkreśloną czcionką.

Data

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

05.03.2018

1.płatki jaglane na mleku (mleko)

2.pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto) z masłem (mleko)

3.serkiem topionym(mleko)

4. pomidor

5.herbata z cytryna

1. parówki cielęce

2.pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto) z masłem (mleko)

3.ketchup

4.papryka

5.herbata owocowa

1. zupa grochowa (masło ,śmietana)z kiełbasą

2.spahgetti z sosem mięsno-pomidorowym(gluten)

3.jabłko

4.kompot owocowy

Wtorek

06.03.2018

1. płatki musli(gluten) na mleku (mleko)

2. pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto)z masłem(mleko)

3.wędliną

4.papryką

5.herbata owocowa

1. jogurt owocowy(mleko)

2.wafle ryzowe

3. kiwi

 

1. zupa kapuśniak z kiszonej kapusty(masło)

2. kotlet mielony drobiowy(jaja, gluten)

3.ziemniaki z koprem

4. surówka z kapusty czerwonej(śmietana)

5. kompot owocowy

Środa

07.03.2018

1.płatki cynamonowe (gluten-pszenica) na mleku (mleko, gluten)

2. pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto) z masłem (mleko)

3. jajecznica (jaja)

4. zielonym ogórkiem

5.herbata z cytryną

1. bułka drożdżowa z budyniem(jaja, gluten-pszenica)

2.mandarynka

3. herbata owocowa

1. żurek z białą kiełbasa(gluten, masło)

2. gulasz wieprzowy z papryka i cebulka (gluten-pszenica)

3. kasza orkiszowa z suszonymi pomidorami

4. pomarańcza

5. kompot owocowy

Czwartek

08.03.2018

1.płatki orkiszowe(gluten) na mleku (mleko)

2.pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto) z masłem(mleko)

3.wędzoną makrelą(ryba)

4. papryką

5. herbata owocowa

1. tosty(gluten) z żółtym serem(mleko) i wędliną

2. rzodkiewka

3. herbata owocowa

1. rosół z makaronem(gluten, masło, seler)

2. bigos

3. ziemniaki z koprem

4. kompot owocowy

 

Piątek

09.03.2018

1.płatki owsiane (gluten-pszenica) na mleku (mleko, gluten)

2. pieczywo mieszane(gluten-pszenica, żyto) z masłem (mleko)

3. żółtym serem (mleko)

4. herbata owocowa

1. budyń czekoladowy(mleko, gluten)

2. jabłoko

1. zupa rybna(masło, ryba)

2.naleśniki z twarogiem(gluten, jaja, mleko)

 i musem truskawkowym

3. kompot owocowy

4. batonik wielozbożowy(gluten)

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisu

 

IDScode IT Professional Business Solutions.
Copyright www.idscode.com. All rights reserved 20XX.