JADŁOSPIS 15 11-15.12.2017 r.

JADŁOSPIS 15 11-15.12.2017 r.

 

Data

 

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

Poniedziałek

11.12.2017 r.

Patki jaglane na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem

serkiem twarogowym(gluten, mleko)

zielonym ogórkiem

herbata z cytryna

Bułka drożdżowa z masłem

kakao(gluten, mleko)

kiwi

Zupa pieczarkowa

Spaghetti z sosem mięsno- pomidorowym i żółtym serem (gluten, mleko)

Jabłko

Kompot owocowy

Wtorek

12.12.2017 r.

Płatki musli na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

pasztetem

papryką

herbata z cytryną

Jogurt owocowy (mleko)

chrupki kukurydziane

pomarańcza

Zupa z kiszonej kapusty

Kotlet schabowy panierowany

Ziemniaki z koprem

Kapusta czerwona

Kompot owocowy

Środa

13.12.2017 r.

Płatki cynamonowe na mleku, (gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

jajko na twardo

pomidor

herbata z cytryną

Grzanki z żółtym serem(gluten, jajko)

kawa inka(mleko)

ogórek zielony

Zupa brokułowa

Gulasz drobiowy z warzywami(gluten)

Ryż biały

Kompot owocowy

marchewka

Czwartek

14.12.2017 r.

Płatki czekoladowe na mleku(gluten, mleko)

pieczywo mieszane z masłem (gluten, mleko)

wędliną

papryką

herbata z cytryną

Koktajl owocowy(mleko)

Wafle ryzowe

Zupa ogórkowa

Bigos

Ziemniaki z koprem

Kompot owocowy

Piątek

15.12.2017 r.

Płatki orkiszowe na mleku

pieczywo mieszane z masłem(gluten, mleko)

żółtym serem( mleko)

pomidor

herbata z cytryną

Kisiel z owocami

ciastka owsiane(gluten

Zupa rybna(ryba)

Makaron z twarogiem i polewą jogurtowo-truskawkową(gluten, mleko)

Kompot owocowy

Mandarynka

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie. Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe; 2. Skorupiaki i produkty pochodne; 3. Jaja i produkty pochodne; 4. Ryby i produkty pochodne; 5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne; 6. Soja i produkty pochodne; 7. Mleko i produkty pochodne; 8. Orzechy tj. migdały, orzech laskowe, orzechy włoskie, orzech nektarowa, orzeszki pekan , orzech brazylijskie, pistacje, orzech makadamie i produkty pochodne; 9. seler i produkty pochodne; 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne; 11. Łubin i produkty pochodne; 12. Mięczaki i produkty pochodne.

IDScode IT Professional Business Solutions.
Copyright www.idscode.com. All rights reserved 20XX.